We insist on inefficient manual work that is not suitable for mass production. Even in this era, such a noodle factory thinks that "it is good to have one". "Inaba Handicraft Udon" uses 100% domestic flour and is made by the multi-additive water aging method. Safety and security in terms of both raw materials and hygiene. Akita Prefecture HACCP certification.

日本列島を包み込む大寒波。
ここ湯沢市も3日間でまたまた1m位の積雪追加です。
一昨日のPM7:30頃の気温です。
48年振りに東京はマイナス4℃で大ニュースでしたが
この時期は日中もマイナスが当然ですが、やっぱり辛い三日間Are.



そんな吹雪、気温でも地元の小学校では「スキー授業」
視界は50mほど?リフトに乗っているときは「鼻水が凍る」ほどの体感温度。
つかの間の空を見つけて撮影しました。(ほんの2~3分でした)
あまりの寒さに、さすがに子供たちもかわいそうなスキー教室でした。



こんな寒い時の夕食はやっぱり「稲庭うどん」。
かつお出汁の熱々のつゆをたっぷりかけた「温麺」。
ふーふー言いながら心も身体も暖かくなりますよう~!